2132

Kohteet
2132

394

Työntekijät
394

91%

Tyytyväisyys
91%

ARVONLISÄVEROTTOMAT PALVELUT

mk“Kodin Helga tarjoaa arvonlisäverottomia palveluita Joensuun alueella. Onko sinulla lähimmäinen, joka voisi olla oikeutettu tälläiseen palveluun? Ota selvää oman kuntasi sosiaaliviranomaiselta! Lämpimästi tervetuloa palveltavaksi!”

- Maija Kuronen, Kodin Helga Oy

Verohallinnon tiedotteen 10.2.2014 mukaan kotipalveluiden ja muiden yksityisten sosiaalihuoltopalveluiden myynti olla arvonlisäverotonta, mikäli tietyt ehdot täyttyvät. Esimerkiksi kotisiivous voi olla arvonlisäverotonta, jos palvelu myydään sosiaalihuollon tarpeessa olevalle henkilölle sosiaalihuoltopalveluna.

Kuka on oikeutettu arvonlisäverottomiin palveluihin? Arvolisäverottomat palvelut on tarkoitettu henkilöille, jotka iästään, heikkokuntoisuudestaan tai sairaudestaan johtuen eivät selviydy arkipäiväisistä askareista, esim. vanhukset ja heikkokuntoiset. Lisäksi myös henkilöt, jotka vammasta, vammaisuudesta tai toipiluudestaan johtuen eivät selviydy arkipäivän askareistaan.

Arvonlisäverottomia palveluita ovat mm.:

  • siivouspalvelut: esim. viikkosiivoukset, suursiivoukset ja erikoispuhdistukset, mm. ikkunanpesut
  • kotityöpalvelut: esim. aterioiden valmistaminen, pyykinpesu ja pyykkihuolto, lumenluonti tai nurmenleikkaus, pensasaidan leikkaus ja lemmikkien ulkoiluttaminen 
  • asiointipalvelut: esim. ruoka- ja muiden ostosten tekeminen, asioiden hoitaminen
  • sosiaalista kanssakäymistä edistävät palvelut

Arvonlisäverottomia palveluita voit tilata niiltä yrittäjiltä, jotka ovat omien kuntiensa sosiaaliviranomaisten hyväksymiä palveluntuottajia ja toiminta on sosiaaliviranomaisten valvomaa. Tilausprosessi vaihtelee kuntien ja kaupunkien välillä. Jos et ole varma, oletko oikeutettu näihin arvonlisäverottomiin kotipalveluihin, ota yhteyttä oman kuntasi sosiaalihuollon vastuuviranomaiseen. Arvonlisäveroton kotipalvelu on 24 % edullisempaa kuin normaalisti ostettava palvelu. Siitä on lisäksi mahdollista saada normaali kotitalousvähennys (ks. ohjeet).

SH-Palveluverkko Oy:n jäsenistä arvonlisäverottomia palveluita tarjoavat:

Bionella Oy

Kodin Helga Oy

Kotkan Kiinteistöpalvelu Oy

Pirkon Puhdistus Oy

Teksti: Maija Kuronen, Kodin Helga Oy

Vihervarpunen

Tyytyväisyyskysely

Osallistu kyselyyn

DSC02051

Siivousalan verottomat palvelut

Lue lisää..

Alan yleiset sopimusehdot

Alan yleiset sopimusehdot

Lue lisää..

ISO9001 Standardi

ISO9001 Standardi

Lue lisää..